1. To forum dyskusyjne korzysta z cookies. Korzystanie z forum oznacza zgodę na ich używanie zgodnie z ustawieniami przeglądarki. Więcej.

mPlan Hipoteczny w mBanku opinie klientów

Dyskusja w 'Opinie o kredytach' rozpoczęta przez użytkownika Winda, 26 Marzec 2014.

  1. Winda

    Winda New Member

    Dołączył:
    26 Marzec 2014
    Wiadomości:
    10
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Czy zaciągał ktoś z Was mPlan kredyt hipoteczny w mBanku?
    Potrzebne mi są opinie klientów. Jakie są plusy i minusy kredytu hipotecznego w mBanku w tym konkretnym przypadku?
    Czy warto u nich zaciągać?
     
  2. Beneck

    Beneck New Member

    Dołączył:
    28 Marzec 2014
    Wiadomości:
    10
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Podczas szukania informacji na temat tego kredytu, wkurzyło mnie tylko to, że oferują jakąś durną promocję "mieszkaj na swoim", która ma wyraźnie imitować rodzina na swoim, czyli program, którego już nie ma od 2 lat. Taki trochę tani chwyt marketingowy, ale to już nie wina banku, tylko marnego managera ds. marketingu.

    Jeśli chodzi o samą ofertę, to jest całkiem niezła. Kredyt jak w większości banków do zaciągnięcia na 35 lat. Co istotne - mBank jako jeden z nielicznych banków oferuje możliwość zaciągnięcia kredytu hipotecznego w obcych walutach - w funtach, dolarach, euro i w złotówce. Z tego co wiem, to euro ma chyba nieco niższą marżę.

    Standardowo 5% wkładu własnego, czyli jak mieszkanie za milion, to 50 000 zł musicie mieć przygotowane ;)

    Istotne jest też, że mBank zgadza się bez problemu na przewalutowanie, albo na możliwość wcześniejszej spłaty.

    A zatem oferta wydaje się całkiem niezła. Na dniach mam składać wniosek, to zobaczymy jak pójdzie. Postaram się być w kontakcie, to się pochwalę ;)
     
  3. Lukrecja

    Lukrecja New Member

    Dołączył:
    30 Marzec 2014
    Wiadomości:
    30
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Płeć:
    Kobieta
    Czy koniecznie trzeba ten kredyt zaciągnąć na 35 lat, nie może być na 30 lat? Czym dłuższy okres kredytowania, tym więcej do spłacenia, więc sie to nie opłaca. Czy te 35 lat to tylko górna granica?
     
Podobne tematy: mPlan Hipoteczny
Forum Tytuł Data
Kredyt na mieszkanie i dom Bank Millenium i kredyt hipoteczny? 28 Maj 2014
Kredyt na mieszkanie i dom Kredyt hipoteczny Pko 2014 27 Maj 2014
Opinie o kredytach Kredyt hipoteczny 2014 rok oferta? 27 Maj 2014
Kredyt na mieszkanie i dom Karta kredytowa a kredyt hipoteczny 18 Kwiecień 2014
Opinie o kredytach Kredyt hipoteczny mdm w PKO 31 Marzec 2014
Opinie o kredytach Opinie na temat kredytu WŁASNY KĄT hipoteczny w PKO 26 Marzec 2014
Kredyt na mieszkanie i dom Kredyt hipoteczny zaciągnięty do spółki z partnerem. 25 Marzec 2014

Poleć tę stronę