1. To forum dyskusyjne korzysta z cookies. Korzystanie z forum oznacza zgodę na ich używanie zgodnie z ustawieniami przeglądarki. Więcej.

Kredyt hipoteczny w Ing Bank Śląski opinie

Dyskusja w 'Opinie o kredytach' rozpoczęta przez użytkownika Bertus, 25 Marzec 2014.

  1. Bertus

    Bertus New Member

    Dołączył:
    25 Marzec 2014
    Wiadomości:
    16
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zamierzamy z żoną dać kolejny krok w przód. Jedną z rzeczy, które chcemy zrobić w najbliższym czasie do budowa domu, a do tego jak wiadomo, warto mieć kredyt hipoteczny. Zastanawiamy się czy kredyt hipoteczny w ING Bank Śląski to dobry wybór. Czy może ktoś z Was zaciągał tam taki kredyt i może co nie co opowiedzieć na ten temat?
     
  2. Beneck

    Beneck New Member

    Dołączył:
    28 Marzec 2014
    Wiadomości:
    10
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Też mam zamiar wziąć kredyt hipoteczny i na mojej liście znajduje się między innymi kredyt hipoteczny w ING banku Śląskim.
    Ten bank jest dość popularny, to też dlatego właśnie biorę go pod uwagę. Nie powiem jaka jest moja całkowita opinia, bo jeszcze go nie zaciągnąłem, natomiast mogę opowiedzieć i podzielić się pierwszym wrażeniem.

    Dobra, więc tak ogólne, co proponuje ING w sprawach kredytu hipotecznego:
    Oprocentowani zaczyna się od 3,99% do 5,29% w złotówkach, kredyt hipoteczny można zaciągnąć na okres kredytowania do 35 lat, spłata do wyboru w ratach równych lub malejących, kwota kredytu od 40 000 PLN do 80% wartości nieruchomości. Czyli tak naprawdę górna granica kredytu hipotecznego zależy od naszej zdolności kredytowej.

    Mi osobiście się nie podoba, że wymagają 20% wkładu własnego, ale podobno z ekonomicznego punktu widzenia jest to dobre, bo obniża raty kredytu, więc może jest to i dobre rozwiązanie.

    Słyszałem też, że marżę można obniżyć i najprostszym sposobem jest wkład własny, a także obniżenie okresu kredytowania.

    Oferta wydaje się ciekawa, dlatego ja planuję złożyć wniosek i będę czekał, zobaczymy co się w tej kwestii wydarzy.
     
  3. Marakuja

    Marakuja New Member

    Dołączył:
    1 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    19
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Zawód:
    Nauczyciel
    Miejscowość:
    Zolicko
    Ja potwierdzam wypowiedź kolegi powyżej, że oferta wydaje się być ciekawa. Warto spróbować składac wniosek, bo na tym na pewno nic nie stracisz, a ING bank śląski to popularny bank komercyjny, więc warto go wziąć pod uwagę.
     
  4. Ewelina

    Ewelina New Member

    Dołączył:
    18 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    20
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Płeć:
    Kobieta
    Ja ostatnio starałam się o refinansowanie kredytu i właśnie ING zaproponowało mi najlepszą propozycję. Szczerze polecam, bo niskie oprocentowanie, mało warunków do spełnienia i niskie marże.
     
  5. kredibankPL

    kredibankPL Guest

    Kredyt gotówkowy dla każdego!
    - od 100 do 200 000 tyś
    - szybka decyzja
    - minimum formalności
    - stałe raty bez ukrytych opłat
    Wystarczy wysłać wniosek na stronie financeinvest.pl
    a nasz konsultant
    oddzwoni do Ciebie. To takie proste!
     
  6. Mati

    Mati Member

    Dołączył:
    5 Luty 2015
    Wiadomości:
    85
    Docenione treści:
    5
    Punkty:
    8
    WĄTEK O KREDYTACH HIPOTECZNYCH!

    Kredyt gotówkowy dla każdego! - g...o prawda! Kredyty udzielają wyłącznie banki i SKOK-i, firmy pożyczkowej mogą udzielić co najwyżej pożyczek. Przy 200 tys zł nie ma minimum formalności... Jesteś zadłużony, z komornikiem na koncie, nie masz nieruchomości i sądzisz, że ktokolwiek pożyczy tobie pieniądze z min. formalności?

    Wprowadzasz w błąd tym postem, podobnie jak nieprawdziwe informacje podajesz na stronie internetowej. Cytuję: "
    Nie jesteśmy bankiem ani żadną inną instytucją kredytową. Dlatego właśnie nie sprawdzamy Twojej historii kredytowej w BIK, nie zaglądamy do Twoich dokumentów dochodowych czy też nie dochodzimy, gdzie i u kogo jesteś zadłużony. Pożyczkę możemy dać każdemu. Studentom, emerytom, firmom (również tym nowym), osobom ze „złą” historią kredytową, mamy nawet specjalną pożyczkę dla osób, na które została nałożona windykacja komornicza."

    No nie jesteście ani bankiem, ani inną instytucją kredytową (czyli SKOKiem - bo więcej instytucji kredytowych być nie może) - w przeciwnym przypadku strona byłaby na dużo lepszym poziomie wizualnym i merytorycznym. Żaden wasz konsultant nie zadzwoni do klienta, bo na waszej stronie jest tylko oferta ze strony partnerskiej Bankiera. Żaden konsultant również nie zadzwoni, ponieważ należy zarejestrować się na konkretnej stronie formy pożyczkowej, wypełnić formularz pożyczkowy, a następnie (w większości przypadków) otrzymamy odpowiedź o przyznaniu lub nie przyznaniu pożyczki, na maila lub sms-a. Niektóre z firm, które promujesz, sprawdzają klientów w BIK, wymagają zaświadczeń o dochodach.
     
Podobne tematy: Kredyt hipoteczny
Forum Tytuł Data
Kredyt na mieszkanie i dom Bank Millenium i kredyt hipoteczny? 28 Maj 2014
Kredyt na mieszkanie i dom Kredyt hipoteczny Pko 2014 27 Maj 2014
Opinie o kredytach Kredyt hipoteczny 2014 rok oferta? 27 Maj 2014
Kredyt na mieszkanie i dom Karta kredytowa a kredyt hipoteczny 18 Kwiecień 2014
Opinie o kredytach Kredyt hipoteczny mdm w PKO 31 Marzec 2014
Opinie o kredytach Opinie na temat kredytu WŁASNY KĄT hipoteczny w PKO 26 Marzec 2014
Kredyt na mieszkanie i dom Kredyt hipoteczny zaciągnięty do spółki z partnerem. 25 Marzec 2014

Poleć tę stronę