1. To forum dyskusyjne korzysta z cookies. Korzystanie z forum oznacza zgodę na ich używanie zgodnie z ustawieniami przeglądarki. Więcej.

Opinie na temat kredytu WŁASNY KĄT hipoteczny w PKO

Dyskusja w 'Opinie o kredytach' rozpoczęta przez użytkownika Winda, 26 Marzec 2014.

  1. Winda

    Winda New Member

    Dołączył:
    26 Marzec 2014
    Wiadomości:
    10
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Cześć
    Poszukuję informacji na temat kredytu hipotecznego w PKO, a dokładnie WŁASNY KĄT hipoteczny. Czy warto w PKO zaciągać taki kredyt? Mam pytanie o kilka szczegółów. Jak wygląda procedura zaciągania, jakie jest oprocentowanie i ile się czeka na kredyt hipoteczny w PKO?
     
  2. Bertus

    Bertus New Member

    Dołączył:
    25 Marzec 2014
    Wiadomości:
    16
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja osobiście nie zaciągałem tego kredytu, ale moja siostra miała styczność z własny kąt hipoteczny w PKO. Może postaram się co nie co doradzić.

    Pamiętaj, że warto negocjować warunki kredytu hipotecznego. Moja siostra sporo ugrała, ale miała też sporo wkładu własnego.

    Bank finansuje do 95% wartości nieruchomości, ale nie jest to nowość, bo obecnie każdy bank wymaga 5% wkładu własnego, co jest zapewnione prawnie.
    Okres kredytowania do 35 lat. Czy to dużo czy mało? Moim zdaniem sporo i wystarczająco.

    Ważne jest moim zdaniem to, że raz w roku można wziąć sobie wakacje kredytowe – możliwość zawieszenia spłaty jednej raty. To jest dobre na przykład jak mamy problem z pieniędzmi, albo chcemy zaoszczędzić i wyjechać na wczasy.

    Jeśli chodzi o formalności, to siostra nie narzekała, bo tych naprawdę jest minimalnie niewiele. Cały kredyt brali w jakieś 3 tygodnie (tak mi się coś kojarzy), to już ze wszystkimi załatwieniami i dokumentami, więc opinię raczej mają dobrą. Ja jak będę zaciągał kredyt hipoteczny, to też prawdopodobnie przyjdę do PKO po głębszym namyśle.
     
  3. maciekwin

    maciekwin New Member

    Dołączył:
    9 Wrzesień 2014
    Wiadomości:
    19
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miejscowość:
    Racibóż
    PKO zawsze był jednym z najlepszych banków tylko, że dosyć drogi. Niemniej jednak również go polecam.
     
  4. Bednar

    Bednar New Member

    Dołączył:
    18 Wrzesień 2014
    Wiadomości:
    15
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    o kurcze, całkeim fajne te warunki. fajna sprawa z tymi "wakacjami kredytowymi" - więcej banków powinno to stosować. W ogóle nie wiedziałem o istnieniu tej oferty
     
  5. kredibankPL

    kredibankPL Guest

    Kredyt gotówkowy dla każdego!
    - od 100 do 200 000 tyś
    - szybka decyzja
    - minimum formalności
    - stałe raty bez ukrytych opłat
    Wystarczy wysłać wniosek na stronie financeinvest.pl
    a nasz konsultant
    oddzwoni do Ciebie. To takie proste!
     
  6. Mati

    Mati Member

    Dołączył:
    5 Luty 2015
    Wiadomości:
    85
    Docenione treści:
    5
    Punkty:
    8
    Kredyt gotówkowy dla każdego! - g...o prawda! Kredyty udzielają wyłącznie banki i SKOK-i, firmy pożyczkowej mogą udzielić co najwyżej pożyczek. Przy 200 tys zł nie ma minimum formalności... Jesteś zadłużony, z komornikiem na koncie, nie masz nieruchomości i sądzisz, że ktokolwiek pożyczy tobie pieniądze z min. formalności?

    Wprowadzasz w błąd tym postem, podobnie jak nieprawdziwe informacje podajesz na stronie internetowej. Cytuję: "
    Nie jesteśmy bankiem ani żadną inną instytucją kredytową. Dlatego właśnie nie sprawdzamy Twojej historii kredytowej w BIK, nie zaglądamy do Twoich dokumentów dochodowych czy też nie dochodzimy, gdzie i u kogo jesteś zadłużony. Pożyczkę możemy dać każdemu. Studentom, emerytom, firmom (również tym nowym), osobom ze „złą” historią kredytową, mamy nawet specjalną pożyczkę dla osób, na które została nałożona windykacja komornicza."

    No nie jesteście ani bankiem, ani inną instytucją kredytową (czyli SKOKiem - bo więcej instytucji kredytowych być nie może) - w przeciwnym przypadku strona byłaby na dużo lepszym poziomie wizualnym i merytorycznym. Żaden wasz konsultant nie zadzwoni do klienta, bo na waszej stronie jest tylko oferta ze strony partnerskiej Bankiera. Żaden konsultant również nie zadzwoni, ponieważ należy zarejestrować się na konkretnej stronie formy pożyczkowej, wypełnić formularz pożyczkowy, a następnie (w większości przypadków) otrzymamy odpowiedź o przyznaniu lub nie przyznaniu pożyczki, na maila lub sms-a. Niektóre z firm, które promujesz, sprawdzają klientów w BIK, wymagają zaświadczeń o dochodach.
     
Podobne tematy: Opinie temat
Forum Tytuł Data
Opinie o kontach bankowych Opinie na temat konta Direct w ING 25 Marzec 2014
Pożyczka online Banknot - opinie 23 Październik 2015
Szybka pożyczka SzybkaGotowka - opinie 17 Wrzesień 2015
Rachunki osobiste Orange Finanse opinie klientów 6 Marzec 2016
Płatności internetowe Opinie o LIQPAY 21 Grudzień 2014
Opinie o lokatach Właśnie zarobiłeś dwa razy na jednej lokacie - opinie o bilokacie 21 Maj 2014
Rachunki osobiste Konto w plus banku opinie 21 Maj 2016

Poleć tę stronę