1. To forum dyskusyjne korzysta z cookies. Korzystanie z forum oznacza zgodę na ich używanie zgodnie z ustawieniami przeglądarki. Więcej.

Nest Bank opinie - jakie warunki ma ich konto bankowe?

Dyskusja w 'Opinie o kontach bankowych' rozpoczęta przez użytkownika macko, 8 Październik 2016.

  1. macko

    macko Member

    Dołączył:
    15 Luty 2014
    Wiadomości:
    39
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    witam

    Co myślicie o warunkach jakie proponuje Nest Bank w kontach bankowych? Jakie macie opinie? Czy jest tutaj tanio i nie musimy niepotrzebnie na opłaty wydawać zbyt wielkiej ilości pieniędzy?
     
  2. nick-name

    nick-name Guest

    A może tak konto, za założenie którego dostaniesz premię - gwarantowany brak opłat do 30 czerwca 2017 - czyli przez ponad 1.5 roku, a potem przecież można je zamknąć :)
     
    Last edited by a moderator: 29 Styczeń 2016
  3. Pikaczu

    Pikaczu New Member

    Dołączył:
    19 Październik 2015
    Wiadomości:
    2
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja mam z nimi dość dobre doświadczenie. To, że jakieś opłaty z czasem się pojawią, to prawie pewne. Banki już tak działają, ale jak chcesz mieć dobrą usługę, to trzeba się liczyć z jakimiś opłatami.
    Ja bym nie patrzył w przód, tylko koncentrował się nad obecną sytuacją. Jeśli obecnie jest dobrze, mają fajną lokatę 4%, to nie zastanawiać się, tylko brać. Jak coś się popsuje w tym banku, to przecież w każdej chwili mozna będzie zrezygnować. Nie widzę w tym nic dziwnego. W przeszłości zdarzyło mi się mieć jakieś 4 - 5 kont bankowych i jak było dobrze, to trzymałem te konta, a jak było kiepsko, to po prostu z nich rezygnowałem.
    Pozdrawiam.
     
  4. Mariola

    Mariola New Member

    Dołączył:
    20 Marzec 2014
    Wiadomości:
    51
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Płeć:
    Kobieta
    Nie ma tu żadnych opłat, ani związanych z prowadzeniem konta, ani z przelewami czy wypłatami z bankomatu. Naprawdę polecam założenie konta w tym banku, mają jedną z najlepszych ofert na rynku.
     
  5. Ben Broszkiewicz

    Ben Broszkiewicz New Member

    Dołączył:
    23 Styczeń 2016
    Wiadomości:
    1
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Płeć:
    Mężczyzna
    Najlepsze bo najtańsze konto i tyle w tym temacie.
     
  6. kasowy

    kasowy New Member

    Dołączył:
    24 Czerwiec 2014
    Wiadomości:
    30
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Płeć:
    Mężczyzna
    nest bank ma spoko warunki - praktycznie darmowe konto. myslę, że warto tam założyc konto. sprawdz tylko jak wygląda kwestia wypłacania kaasy z bankomatów, czy oferuje wypłatę darmowę ze wszystkich bankomatów czy tylko z części.
     
  7. Omegras

    Omegras New Member

    Dołączył:
    18 Luty 2014
    Wiadomości:
    40
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Płeć:
    Kobieta
    Zawód:
    Bankowiec
    Miejscowość:
    Kielce
    Ja ze Nest Banku jestem bardzo zadowolony i polecam go na każdym kroku jeśli chodzi o osobiste konto bankowe - jest po prostu najlepsze :)
    Otworzyłem konto 5 miesięcy temu, samo otwarcie konta było darmowe. DO konta wnioskowałem o kartę, za którą także nie zapłaciłem ani grosza.
    Przelewy mam darmowe
    Używanie karty mam darmowe
    Wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce mam darmowe
    Tak więc wszystko czego potrzeba do podstawowego a nawet bardziej zaawansowanego korzystania z konta mam darmowe :) Nie ma drugiego takiego konta bankowego...
     
  8. Majestat

    Majestat New Member

    Dołączył:
    19 Październik 2015
    Wiadomości:
    6
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zastanawiam się nad założeniem bankowości internetowej. Na celowniku mam kilka banków, w tym także Nest Bank.
    Nie wiem czy to będzie dobra opcja, ponieważ słyszałam różne opinie na ten temat. Niektórzy mówią, że mają problemy z logowaniem się na swoje konto.

    Gdyby rzeczywiście coś takiego miało miejsce, to dla mnie byłoby sporym utrudnieniem. Ponieważ bardzo często korzystam z konta, nawet kilka razy dziennie. A jeśli bym miała przez to zwlekać z pewnymi transakcjami, to raczej poszukam innej placówki z lepszą platformą internetową.
     
  9. Miki

    Miki New Member

    Dołączył:
    2 Listopad 2015
    Wiadomości:
    2
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Kobieta
    Nest Bank ma bardzo dobre warunki jeśli chodzi o konto osobiste. Porównywałem je z wieloma innymi bankami, które promują się jako najlepsze pod względem kont osobistych i lipa - tutaj w nest banku bezwarunkowo darmowe konto jest faktycznie bezwarunkowo darmowe - to fakt a nie żadna ściema jak w innych bankach, że trzeba jednak spełnić jakieś tam warunki żeby mieć je za darmo. Tutaj nie ma żadnego haczyka, wszystko za darmo. Polecam każdemu kto szuka sprawdzonego i darmowego konta :) ono jest najlepsze.

    Przydatne strony:
    www.nestbank.pl/
    www.bankowe-konta.info/konto/nest-bank/
     
  10. Bujecka

    Bujecka Guest

    A jakbyście tak mogli wskazać największy minus Nest Banku? Co byście wskazali? Ja na początku myślałam, że jest to mała liczba placówek, ale szybko zauważyłam, że do placówek swojego banku wcale nie chodzę.
    Więc szybko uświadomiłam sobie, że to nie to.
    Trochę też przeszkadzal mi fakt, że nie mają swoich wpłato matów, ale teraz podchodzę do tego w ten sposób. Mam u nich dodatkowe konto, więc wpłacam ze swojego głównego i nie muszę się martwić, więc jest pod każdym względem OK.
    Na tę chwilę ciężko jest mi się do czegoś takiego przyczepić jeśli chodzi o nest bank.
     
  11. mikol

    mikol Guest

    Moja opinia o nest bank jest neutralna.

    Pozytywne opinie:
    - 0 zł opłat za konto w bank Nest
    - 4% na lokacie do 10000 zł

    Negatywne opinie:
    - mało oddziałów
    - mało funkcji
     
  12. Nikolcia

    Nikolcia Guest

    Konto w Nest Banku jest moim wielkim "sukcesem" :) Bardzo cieszę się z tego, że wybrałam właśnie ten bank i w nim założyłam swoje konto. Jest ono darmowe, tak jak tutaj inni piszą nie pobiera opłat za prowadzenie konta, za kartę płatniczą ani za wypłaty z bankomatów, więc czego tu chcieć więcej :) Ogólnie nie mogę powiedzieć o Nest Banku żadnego złego słowa póki co . Podoba mi się też ich aplikacja mobilna, jest bardzo przejrzysta i intuicyjna w obsłudze. Poza tym w momencie kiedy zapomniałam hasła do swojego konta, to zadzwoniłam do obsługi klienta i bez problemu załatwiłam sprawę.
     
  13. marecki

    marecki New Member

    Dołączył:
    22 Grudzień 2015
    Wiadomości:
    5
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Potwierdzam :)
    Na koncie faktycznie nie ma żadnych opłat.
    Ja polecam w sumie nestbank na każdym kroku jak ktoś pyta się o konto bankowe bo to moje pierwsze konto bankowe gdzie wszystko z oferty i reklam, które widziałem okazało się prawdą.
    W każdej ofercie konta tkwi jakiś haczyk, coś na co chcą nas złapać i urwać kilka złotych miesięcznie a w nest banku nic takiego nie ma i dlatego jestem tak bardzo zadowolony :)
    Konto darmowe, karta darmowe, prowadzenie i założenie darmowe, przelewy darmowe - co więcej chcieć?
     
  14. vojtec

    vojtec Member

    Dołączył:
    22 Wrzesień 2014
    Wiadomości:
    71
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
  15. Goniec

    Goniec New Member

    Dołączył:
    27 Luty 2014
    Wiadomości:
    34
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja mam konto w Nest Banku i bardzo jestem z niego zadowolony - maiłem przed nim juz konta osobiste w dwóch innych bankach i pewnie się domyślacie jaka jest moja opinia na ich temat skoro musiałem zmienić po raz kolejny konto...
    Tutaj nie oszukują w niczym - wszystkie warunki są przedstawiane w miarę jasno w internecie, wszystko można doczytać na spokojnie a nie jak w banku że pospieszają tylko podpis, podpis, podpis a później w domu sie czyta dokładne warunki konta, które już się założyło...
    Tak więc jeśli szukacie mobilnego, darmowego i bardzo wygodnego konta to polecam nest konto w nestbanku
     
  16. Justynka

    Justynka New Member

    Dołączył:
    13 Marzec 2014
    Wiadomości:
    21
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Ja mam konto w Nest Banku już jakieś pół roku czasu i jak najbardziej mogę polecić je innym osobom. Założyłem je ponieważ szedłem na studia w tym roku i wiedziałem, że potrzebne mi będzie ono do stypendium więc szukałem takiego darmowego konta, trochę tych rankingów kont przejrzałem... i okazało się w większości że właśnie konto w Nest banku jest w 100% za darmo i ma chyba najlepsze warunki - przynajmniej do tej pory jestem z niego bardzo zadowolony.
    Funkcjonalne, łatwe w obsłudze i darmowe - POLECAM
     
  17. vojtec

    vojtec Member

    Dołączył:
    22 Wrzesień 2014
    Wiadomości:
    71
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Oby tylko nie wprowadzali opłat tak jak zrobił to t-mobile lub swego czasu mbank, oni też mieli takie same darmowe konta...
     
  18. Naukan

    Naukan New Member

    Dołączył:
    21 Maj 2014
    Wiadomości:
    29
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zawód:
    Jeszcze się uczę w szkole
    Miejscowość:
    Poznań
    No to jak Nest Bank wprowadzi opłaty tak jak wspomniane przez Ciebie banki, to skończy tak samo jak one. Myślę, że nauczyli się na błędach i drugi raz w branży bankowej tak się nie przejadą.
    Teraz banki mają świadomość, że klient nie wiąże się z bankiem na całe życie, jak kiedyś miało to miejsce (ktoś zakładał PKO czy jakimś spółdzielczym i całe życie z tym bankiem i na wszystko musiał się godzić). Teraz jest taka konkurencja, że dzisiaj jesteś w jednym banku, a jutro przechodzisz do drugiego.
    I Nest Bank ma tego świadomość. Dlatego ja bym się nie przejmował specjalnie tym czy zmienią zasady czy nie.
     
  19. Korneliusz Pyszny

    Korneliusz Pyszny New Member

    Dołączył:
    20 Listopad 2016
    Wiadomości:
    1
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zachęcony przeszedłem z PKO BP do Nest Banku (obecnego Nest Banku). Jakie były wrażenia?
    Permanentne zastrzeżenie karty. Po zastrzeżeniu przez neta muszą wydać nową kartę i za to płacimy. Po tygodniu od aktywacji konta dodstałem dopiero PIN, a po miesiącu (!) kartę debetową... Dobra, kolejny krok - aktywacja karty. Uwaga! Karta aktywowała się bez podawania PIN-u. Kolejny zgrzyt. Niby do pierwszej transakcji trzeba podać PIN, ale co jeśli już działa CVV lub płatność zbliżeniowa? No i nie mogłem jej dezaktywować... Nie widziałem możliwości wykonywania przelewów Elixir, a Sorbnet kosztował 15 zł, a miały być natychmiastowe za darmo. Nie mogłem ustawić powiadomień email, ani sms o transakcjach przychodzących. Limity transakcji mogłem zmieniać tylko przez infolinię i... zeżarło mi 4 zł poza abonamentem. Totalna bieda. Nie spodziewałbym się tak ubogiej konfiguracji konta po czymś co ma służyć głównie młodym ludziom...
    Przeniosłem się do Orange Finanse. Jestem tutaj od roku... I co? Żadnych problemów.
    Ale to Wasze decyzje...
     
Podobne tematy: Nest Bank
Forum Tytuł Data
Konta internetowe Nest Bank kiedy dostane karte? 18 Październik 2016
Rachunki - forum ogólne Nest Bank czy za darmo? Wszystko? 18 Październik 2016
Rachunki osobiste Orange Finanse czy Nest Bank - co wybrać, jakie konto lepsze, opinie 1 Październik 2016
Rachunki osobiste NEST Bank czy mBANK - proszę o opinie, gdzie lepiej mieć konto 28 Październik 2016
Konta internetowe Nest Bank czy ING - gdzie lepiej mieć konto? 1 Listopad 2016
Rachunki osobiste Czy konto Nest Bank jest darmowe? Całkowicie w 100%, bez haczyków? 8 Październik 2016
Rachunki - forum ogólne Nest konto czy ekonto? Co polecacie? 18 Wrzesień 2016

: nestbank

Poleć tę stronę