1. To forum dyskusyjne korzysta z cookies. Korzystanie z forum oznacza zgodę na ich używanie zgodnie z ustawieniami przeglądarki. Więcej.

NEST Bank czy mBANK - proszę o opinie, gdzie lepiej mieć konto

Dyskusja w 'Rachunki osobiste' rozpoczęta przez użytkownika goofi, 28 Październik 2016.

  1. goofi

    goofi Guest

    Od dłuższego czasu chcę sobie założyć konto internetowe, ale jakoś nie umiałam się zdecydować. Teraz nie wiem czy konto w nest bank czy mbank będzie dla mnie lepsze, chodzi mi o warunki jakie oferuja te banki w 2016 roku.
     
  2. bankowiec

    bankowiec Guest

    Bardzo dużo osób zastanawia się ostatnio dokładnie nad tym czy Nest bank czy mbank. Tak po mojemu, związane jest to z kampanią reklamową, którą mbank sobie ostatnio zorganizował. Zawsze też to był duży bank, więc oczywiście na sam marketing wszystkiego nie można zrzucać. Sama chyba jednak zaczynasz już rozumieć, że ich oferta mi osobiście nie za bardzo podchodzi.

    Związane jest to przede wszystkim z całą masą skarg klientów i problemów technicznych, które w kontekście mbanku się pojawiały. Nie chcę wchodzić w szczegóły, by nikt mi tu niczego nie zarzucał z pola czarnego PR, ale można sobie poszukać w Internecie informacji na ten temat.

    Nest bank wybiera się zazwyczaj z dwóch powodów: darmowości i wysokiej innowacyjności połączonej z wygodnymi sposobami robienia wielu rzeczy i ze względu na jego niezawodność. Ja jeszcze do tej pory nie narzekałem i nic mi nie wiadomo, by ktoś kiedyś miał w Nest Banku jakieś realne, poważne problemy.

    Podsumowując Nest Bank jest tańszy od mbanku, nie ma opłat za kartę ma darmowe wszystkie bankomaty.
     
  3. Sylla

    Sylla Guest

    Ja się przeniosłam z mBanku do Smarta, bo mało płacę kartą, poza tym mBank jest ok.
     
  4. Pasja

    Pasja New Member

    Dołączył:
    24 Maj 2014
    Wiadomości:
    26
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Płeć:
    Kobieta
    Ja sie trochę sparzyłam na MBanku, bo mi podnieśli opłaty za konto, teraz mam konto Nest i bardzo sobie chwalę. ale to już zależy od tego, co się oczekuje po banku i jego ofercie.
     
  5. marecki

    marecki New Member

    Dołączył:
    22 Grudzień 2015
    Wiadomości:
    5
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nest bank jest lepszy niż mbank a oto kilka przykładów w czym dokładnie jest lepszy żeby nie być gołosłownym.
    1. Nest bank ma darmowe wypłaty ze wszystkich bankomatów na świecie, w mbanku nie wiem jak na świecie płaci się za wypłatę ale w PL jest to chyba 5 złotych na wyciągnięcie kasy z obcego bankomatu.
    2. Nest bank jest bezwarunkowo darmowy - w mbanku jest opłata za kartę jeśli nie zrobi się odpowiedniej sumy transakcji chyba na 300 złotych.

    To 2 pewniaki, które są na korzyść Nest banku, na korzyść mbanku raczej nic nie przemawia chyba że to, że mBank jest znany długo i ma dobą pozycję ale jeśli chodzi o konto bankowe to się nie przyda :)
     
  6. kaczak

    kaczak Member

    Dołączył:
    27 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    33
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wybór jest ciężki , ale ja wybrałbym mBank. Nie wiem dlaczego , bo mimo , że w Nest banku jest korzystniej to mówię: mBank -jest prosty , przejrzysty i ma świetne oferty dla swoich klientów...
     
  7. Omegras

    Omegras New Member

    Dołączył:
    18 Luty 2014
    Wiadomości:
    40
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Płeć:
    Kobieta
    Zawód:
    Bankowiec
    Miejscowość:
    Kielce
    No mBank faktycznie ma więcej funkcjonalności bo jak się wejdzie do serwisu transakcyjnego to aż wali różnymi opcjami po oczach :D ale czy faktycznie z tego ktoś korzysta to mam pewne wątpliwości - sam mam konto w mBanku już 3 lata i nie skorzystałem w sumie z żądnej dodatkowej opcji - a warto wspomnieć że raz na miesiąc dzwoni Pani z mBanku z rewelacyjną ofertą ubezpieczenia/konta/kredytu itd...
    Także tutaj bym się zastanowił jeśli komuś to nie jest potrzebne to wiedzcie, że oferują to na każdym kroku.
    Poza tym jest ok - konto darmowe - bez opłat :) Jestem na tak :)
     
  8. Jadwiga

    Jadwiga New Member

    Dołączył:
    18 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    27
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Płeć:
    Kobieta
    JA ciągle uważam ze najkorzystniejszą ofertę ma Nest bank, bo tylko on oferuje całkowicie darmowe konto, bez żadnych opłat. Każdy bank ma jakąś ciekawą ofertę, ale bank Nest bije wszystkich na głowę.
     
  9. Naukan

    Naukan New Member

    Dołączył:
    21 Maj 2014
    Wiadomości:
    29
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zawód:
    Jeszcze się uczę w szkole
    Miejscowość:
    Poznań
    Mają kiosk usług, to prawda. Ja sam mam konto w mBank, ale czy kiedyś z tego korzystałem... Raz. Zauważyłem, że jest zwrot 50% wydatków w Multikinie... Ucieszyłem się, wow, pójdę z moją kobietą i zapłacimy tylko za jeden bilet. Jak się szybko okazało, jest zwrot 50% kosztów od kwoty 10 zł, więc zwrócili mi 5 zł.
    Może już gdzieś o tym pisałem, ale do cholery, czy to nie jest robienie w konia klienta? Mogli napisać: Zwrot 90% do kwoty 5 zł, albo dopłata 50% do kwoty 1 zł. Dlatego już nigdy więcej z tego nie skorzystam, nawet tam nie wchodzę, bo tylko się dane im udostępnia!
     
  10. Paliko

    Paliko New Member

    Dołączył:
    2 Listopad 2015
    Wiadomości:
    4
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Na dzień dzisiejszy raczej Nest Bank. Chociaż ja polecałbym założyć te dwa konta i niech się wzajemnie uzupełniają.
    Nest Bank ewentualnie do przelewów europejskich, natomiast mBank do operacji w Polsce. Kartę mieć Nest Banku do wypłat z bankomatów innych niż euronet, żeby uniknąć opłat za kartę w mBank (jak wypłaci się w innym bankomacie, to prowizja 5 zł jest).
    I mając te dwa konta, można tak kombinować, żeby nie płacić za nie zupełnie nic.
    Jak są jakieś oszczędności, to można szybko przelać na lokatę 4% w Nest Bank, wtedy przynajmniej coś z tego urośnie ;)
     
  11. Juras

    Juras New Member

    Dołączył:
    27 Maj 2014
    Wiadomości:
    29
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Nest Bank ma bardzo atrakcyjną ofertę. Tutaj szczególnie bije na głowę wszystkich darmowymi opłatami za wszystko, 0 opłatami nawet za zagraniczne bankomaty. Ale jego konkurencja nie śpi jeśli ktoś byłby nowym klientem mBanku to nowe ekonto mobilne rownież wygląda kusząco. Poza tym mBank to duże możliwości inwestowania i oszczędzania pieniędzmi. Wszystko zależy od tego jak chcesz wykorzystywać swoje konto.
     
  12. Jekoneczek

    Jekoneczek Guest

    mBank i jego serwis transakcyjny proponuję im sobie wsadzić w buty.
    Najbardziej mnie rozwalają te zniżki, gdzie mamy np. 50% zniżki na zakupy do 10 zł :D :D :D
    To jest śmiech i żart z człowieka. Nie żartuję. mBank ma taką propozycję chyba z multikinem. Zawsze powtarzam, że lepiej mogli reklamować się jako 90% zniżki do 5 zł. Te 90% mogło by robić w reklamie mBanku lepszą furorę, ale też większe zażenowanie w momencie gdy ktoś się połapie. Dlatego ja na chwilę obecną idę do Nest Bank. Żegnaj mBanku.
     
  13. Lenka

    Lenka Guest

    Nest Bank jest moim zdaniem najlepszym wyborem ze wszystkich banków. Miałam kiedyś konto w mBanku i zamknęłam je z powodu pobieranych opłat za prowadzenie konta itd. Znalazłam wtedy ofertę Nest Banku i zdecydowałam się założyć w nim swoje konto. Mam je już w nim około rok i nie żałuję swojego wyboru. Nie pobierają żadnych opłat za prowadzenie konta, za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce ani za kartę płatniczą. Obsługa w banku jest bardzo miła, przyjemna i kompetentna, a nie tak jak w niektórych bankach. Jak dla mnie same pozytywne strony. Więc biorąc pod uwagę moje doświadczenie z tymi bankami polecam jednoznacznie Nest Bank :)
     
  14. Goniec

    Goniec New Member

    Dołączył:
    27 Luty 2014
    Wiadomości:
    34
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja mam konto w mBanku ale nie dlatego że był lepszy czy gorszy ale dlatego, że mój brat, którego konta dość często używałem miał konto właśnie w mBanku i byłem przyzwyczajony do wszystkiego.
    Poza tym, mBank jest w czołówce najlepszych darmowych kont osobistych, mają wszystko za darmo a oprócz tego maja bardzo rozbudowany system promocji - z którego jako użytkownik konta mogę korzystać. Dlatego tez był to kolejny powód aby wybrać mbank.
    Nest bank także chwalą i opinii pozytywnych jest cała masa w internecie ale juz jasie nad nim nie zastanawiam mbank też darmowy także dla mnie to w 100% wystarcza.
     
  15. vojtec

    vojtec Member

    Dołączył:
    22 Wrzesień 2014
    Wiadomości:
    71
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
  16. Naukan

    Naukan New Member

    Dołączył:
    21 Maj 2014
    Wiadomości:
    29
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zawód:
    Jeszcze się uczę w szkole
    Miejscowość:
    Poznań
    Ja jednak skłaniałbym się na chwilę obecną w stronę Nest Banku.
    Nie to, że mBank ma jakąś bardzo złą ofertę, ale nie ma wszystkich bankomatów za darmo, wymaga jakiejś tam kwoty co miesiąc żeby konto było darmowe itd. Nie jest w pełni darmowy, a 5 czy nawet 10 zł na minus jest tam zrobić bardzo łatwo. Niby to niewiele, ale rocznie ponad 100 zł. Wolałbym to sobie włożyć do skarbonki a za parę lat kupić chocby telefon niż płacić za użytkowanie karty i to, że mogę łaskawie mieć pieniądze na koncie, bo banki powinny być nam za to wdzięczne, gdyż z naszych pieniędzy zarabiają na kredytach i innych operacjach finansowych.
    To moje zdanie, ale może ktoś ma inne.
     
  17. Justynka

    Justynka New Member

    Dołączył:
    13 Marzec 2014
    Wiadomości:
    21
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Nest Bank i mBank maja bardzo podobna ofertę bo to obydwa kona, które są w pełni darmowe.
    Jedynie co to różni ich interfejs konta internetowego bo to dwa różne konta :) Ja osobiście mam konto w mBanku bo to kiedyś było darmowe konto jedno z pierwszych i tak się na nie zdecydowałam no i tak do dziś zostało...
    Tak więc ja osobiście zachęcam do mbanku bo jest darmowy ale Nest Banku kusi rożnymi promocjami np darmowe bankomaty na całym świecie - także tutaj duży plus na konto Nest Banku bo w mbanku bankomaty obce sa płatne...
     
  18. magda

    magda Guest

    Korzystam z usług kilku banków, m.in MBanku i jestem dość zadowolona z ich oferty. Mam u nich otworzony rachunek na który wpływa moja pensja. Jest to indywidualnie dopasowana, bogata oferta oraz preferencyjne warunki cenowe produktów i usług. W podjęciu ważnych decyzji finansowych klienci mogą liczyć na wsparcie Osobistego Eksperta, a w codziennych i niecodziennych sytuacjach pomoże im bezpłatny Concierge Aquarius. Ponadto mają oni do dyspozycji nowoczesny serwis transakcyjny, który umożliwia zarządzanie finansami z każdego miejsca na ziemi. Wyróżnia je między innymi możliwość dostęp do Optymalnego Inwestowania, czyli narzędzia wspierającego efektywne lokowanie nadwyżek finansowych. mKONTO Aquarius może być prowadzone bezpłatnie dla klientów, których suma miesięcznych wpływów na konto wynosi min. 5000 zł lub łączna kwota depozytów i inwestycji ulokowanych w mBanku wynosi min. 100 000 zł. Dodatkowo 0 zł za wypłaty gotówki w PLN ze wszystkich bankomatów w Polsce, 0 zł za wypłaty gotówki w walucie obcej z bankomatów na świecie, 0 zł za krajowe przelewy w PLN przez internet, 0 zł za wpłaty i wypłaty gotówki w PLN w placówkach oraz we wpłatomatach na terenie całej Polski
     
    Last edited by a moderator: 22 Czerwiec 2016
  19. Majestat

    Majestat New Member

    Dołączył:
    19 Październik 2015
    Wiadomości:
    6
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    nie wiem jeszcze jakie warunki ma Nest Bank, ale opowiem co nie co o mBanku.
    Co prawda mBank kiedyś miał lepszą ofertę niż dziś, ale obecnie to nadal jeden z lepszych banków na polskim rynku. Daje na pewno dużo możliwości. Mają coś w rodzaju kiosku z usługami bankowymi w którym można wykupic sobie między innymi lokaty, ale można też pobawić się w inwestowanie na giełdzie, albo w programy inwestycyjno oszczędnościowe, to jest takie z mniejszym ryzykiem, ale można zarobić czasem całkiem sporo.
    Nigdy nic mi się nie zawiesiło, nigdy nie było z mBankiem żadnego problemu, więc warto się zainteresować.
     
  20. mikol

    mikol Guest

    Bank Nest jest tańszy , ale mbank jest bardziej sprawdzony i ma więcej funkcjonalności.
     
Podobne tematy: NEST Bank
Forum Tytuł Data
Konta internetowe Nest Bank kiedy dostane karte? 18 Październik 2016
Rachunki - forum ogólne Nest Bank czy za darmo? Wszystko? 18 Październik 2016
Rachunki osobiste Orange Finanse czy Nest Bank - co wybrać, jakie konto lepsze, opinie 1 Październik 2016
Konta internetowe Nest Bank czy ING - gdzie lepiej mieć konto? 1 Listopad 2016
Rachunki osobiste Czy konto Nest Bank jest darmowe? Całkowicie w 100%, bez haczyków? 8 Październik 2016
Opinie o kontach bankowych Nest Bank opinie - jakie warunki ma ich konto bankowe? 8 Październik 2016
Rachunki - forum ogólne Nest konto czy ekonto? Co polecacie? 18 Wrzesień 2016

Poleć tę stronę