1. To forum dyskusyjne korzysta z cookies. Korzystanie z forum oznacza zgodę na ich używanie zgodnie z ustawieniami przeglądarki. Więcej.

Konto direct w banku ING opinie

Dyskusja w 'Opinie o kontach bankowych' rozpoczęta przez użytkownika Bertus, 27 Marzec 2016.

  1. Bertus

    Bertus New Member

    Dołączył:
    25 Marzec 2014
    Wiadomości:
    16
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Cześć. Interesuje mnie konto direct w ING. Czy możecie podzielić się ze mną swoimi opiniami? Jak to konto funkcjonuje, powiedzcie czy warto je zakładać w tym banku?
     
  2. Beneck

    Beneck New Member

    Dołączył:
    28 Marzec 2014
    Wiadomości:
    10
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Bank chwali się, że jest to najwygodniejsze konto w Polsce według rankingu Forbes'a jakiegoś tam numeru. W reklamach pokazują, że można zrobić przelew w 30 sekund. Jeśli chodzi o te reklamy konta z Lwem Direct w ING, to ja osobiście średnio w to wierzę, ale ok.

    Darmowe jest prowadzenie tego konta, jednak już są płatne przelewy i wpłaty w oddziale banku, co moim zdaniem jest bynajmniej dziwne, ale ok.

    Plusem jest to, że darmowe są wszystkie bankomaty w Polsce, a w większości banków jest to zazwyczaj dodatkowo płatne i to słono, bo 5 zł.

    I tutaj uwaga miesięczny koszt utrzymania karty to 7 zł, chyba że wykonamy tą kartą transakcję na kwotę minimum 200 zł w okresie od 29 dnia danego miesiąca do 28 dnia następnego miesiąca (jakaś taka dziwna zasada, ale ok). Czyli karta będzie darmowa, pod warunkiem, że będziemy jej używać.

    Jest też na tym koncie jakiś cashback, ale na wielkie pieniądze nie można liczyć, poza tym czytałem, że banki mają wycofywać cashbacki.

    Ogólnie konto uważam za niezłą ofertę. Jest konkurencyjna w porównaniu do innych banków komercyjnych.
     
  3. vojtec

    vojtec Member

    Dołączył:
    22 Wrzesień 2014
    Wiadomości:
    71
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dobre konto, gdyby nie te opłąty za kartę to byłoby konto idealne
     
  4. reddoor

    reddoor Member

    Dołączył:
    11 Lipiec 2014
    Wiadomości:
    30
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    6
    Płeć:
    Kobieta
    Konto direct w banku ING jest bardzo fajne i taniutki. Moja siostra posiada tam konto i bardzo sobie je ceni. Oferta, którą jej przygotowali jakiś czas temu - biła inne na leb i na szyję. Warto z niego korzystać
     
  5. DarkCoolio

    DarkCoolio New Member

    Dołączył:
    1 Luty 2016
    Wiadomości:
    1
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Płeć:
    Mężczyzna
    Korzystając z usług banku ING mam takie wrażenie, że im dalej w las, tym więcej komplikacji. Na początku było znakomicie i wydawało mi się, że lepszy bank po prostu nie będzie mi pisany. Dzisiaj też jakoś szczególnie nie narzekam, ale początkowy entuzjazm gdzieś wyparował. Dlaczego? Przede wszystkim dlatego, że bywają problemy i to dość poważne, z systemem informatycznym. Już kilka razy mi się zdarzyło, że w sklepie miałam informację o odmowie transakcji, choć terminale nie miały awarii. Obsługa też mogłaby być bardziej empatyczna.
     
Podobne tematy: Konto direct
Forum Tytuł Data
Opinie o kontach bankowych Konto z Lwem Direct w dla przedsiębiorców w ING opinie klientów 28 Marzec 2014
Opinie o kontach bankowych Konto ING Direct - opinie o kosztach i opłatch 27 Styczeń 2016
Rachunki firmowe Konto dla młodej firmy 11 Wrzesień 2016
Rachunki - forum ogólne Najlepsze konto walutowe w EURO 18 Luty 2016
Rachunki osobiste Konto w anglii, ale prowadzone w PLN 30 Wrzesień 2014
Rachunki firmowe Konto na firmę dla spółki zoo 2 Kwiecień 2016
Konta internetowe Konto internetowe dla seniora 2 Wrzesień 2014

Poleć tę stronę