1. To forum dyskusyjne korzysta z cookies. Korzystanie z forum oznacza zgodę na ich używanie zgodnie z ustawieniami przeglądarki. Więcej.

izzyKonto w mBank opinie klientów

Dyskusja w 'Opinie o kontach bankowych' rozpoczęta przez użytkownika Winda, 26 Marzec 2014.

  1. Winda

    Winda New Member

    Dołączył:
    26 Marzec 2014
    Wiadomości:
    10
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Czy ktoś z Was (a raczej z waszych dzieci) ma konto w mBanku izzyKonto? Z tego co wiem, to jest idealne konto dla osób w wieku powyżej 13 roku życia. Czy warto założyć dziecku takie konto? Jakie są tego plusy i minusy i jakie są Wasze opinie?
     
  2. Bertus

    Bertus New Member

    Dołączył:
    25 Marzec 2014
    Wiadomości:
    16
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Słuchaj, jeśli chcesz założyć dziecku konto, to jest to genialny pomysł i nie ma co czekać i się zastanawiać. Ja swojemu synowi też założyłem takie konto, wpłacam mu tam kieszonkowe i kjuż mu się kilka stówek uzbierało, a młody sobie sam rozporządza.

    izzyKonto w mBanku jest faktycznie darmowe, żeby je założyć potrzebne jest Twoje upoważnienie, jako osoby dorosłej, albo innego opiekuna prawnego.
    Za przelewy krajowe także jest 0 zł, za wypłaty w bankomatach Euronet, BZ WBK S.A., Planet cash4you, eCard. Do tego młody dostaje kartę płatniczą izzyKARTA.

    Są też jakieś profity z których jeszcze żeśmy nie korzystali, ale niewykluczone że w przyszłości z nich skorzystamy, na przykład zniżki 25% na kursy językowe w kilku szkołach i zniżki na zakupy w kilku sieciach handlowych.
    Z tego co wiem, to mBank jest chyba jedynym bankiem, który oferuje takie konto dla młodzieży.
    Dziecko może naprawdę nauczyć się rozporządzania pieniędzmi, dlatego nie zastanawiaj się, tylko załóż mu to konto, ja obecnie nie widzę żadnych minusów.
     
  3. Lukrecja

    Lukrecja New Member

    Dołączył:
    30 Marzec 2014
    Wiadomości:
    30
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Płeć:
    Kobieta
    Po co zakładać konto dziecku w wieku 13 lat? Tak z czystej ciekawości? Jeśli chcemy zabezpieczyć przyszłość dziecka to lepiej założyć mu lokatę na kilka lat, tak by dziecko gdy osiągnie pełnoletność mogło sobie te pieniądze wybrać i z nich korzystać. Ale po co dziecku w tym wieku zwykłe konto osobiste?
     
  4. Piteer

    Piteer New Member

    Dołączył:
    26 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    29
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zawód:
    Kucharz
    Miejscowość:
    Gdańsk
    Niektóre osoby młodociane interesują się już zarabianiem w internecie i dobrze im to idzie. Takie konto jest dobrą alternatywą. Nie ma opłat za założenie i prowadzenie i co najważniejsze młodzi uczą się dysponować środkami.
     
  5. kaczak

    kaczak Member

    Dołączył:
    27 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    33
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jest to dobra alternatywa - takie konto jest już oprocentowane i jeśli będziemy regularnie wpłacać tam pieniądze to z samych odsetek uzbieranych przez kilka lat będzie na wydanie 18-stki :D
     
  6. Marta

    Marta Guest

    @kaczak - na ile % jest to konto oprocentowane w skali roku?? Co jaki czas następują doliczenia? Czy jest to coś w formie lokaty (zamrożone środki) , czy możemy dowolnie dysponować środkami z konta??
     
  7. Aleksja

    Aleksja New Member

    Dołączył:
    26 Maj 2014
    Wiadomości:
    30
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Płeć:
    Kobieta
    Konto ma same plusy, nie ma żadnych wad. Warto je założyć, bo jest jedną z najlepszych ofert na rynku.
     
  8. Czerwona

    Czerwona New Member

    Dołączył:
    27 Maj 2014
    Wiadomości:
    36
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Płeć:
    Kobieta
    Mnie też ciekawi po co zakładać tak małemu dziecku konto:) Bardziej opłaca się założyć dla niego konto oszczędnościowe, albo lokatę długoterminową, wtedy można nazbierać dla niego pieniądze na przyszłość, z których sam będzie mógł korzystać.
     
  9. vojtec

    vojtec Member

    Dołączył:
    22 Wrzesień 2014
    Wiadomości:
    71
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zdecydowanie najlepsze konto młodzieżowe
     
Podobne tematy: izzyKonto mBank
Forum Tytuł Data
Konta dla młodych IzzyKonto jak założyć? 30 Maj 2014
Kredyt przez internet Kredyt online w mBanku 18 Luty 2015
Konta dla młodych Konto osobiste dla 13 latka Pekao czy mBank? 2 Wrzesień 2014
Opinie o kredytach Kredyt w MBanku 26 Maj 2014
Doładowania Doładowanie telefonu przez mBank 21 Maj 2014
Rachunki - forum ogólne mBank - logowanie do konta przez telefon !!! 30 Kwiecień 2014
Opinie o kontach bankowych mBank czy Alior Sync?? - Które ma lepsze promocje i okazje?? 30 Kwiecień 2014

Poleć tę stronę